Френската банка Societe Generale се съгласи да плати на САЩ

...
 Френската банка Societe Generale се съгласи да плати на САЩ
Коментари Харесай

САЩ глобиха Societe Generale с 1,34 млрд. долара за нарушаване на санкции

 Френската банка Societe Generale се съгласи да заплати на Съединени американски щати сумата от 1,34 милиарда $, с цел да приключи следствие по отношение на нарушавания на американски наказания, заяви Федералният запас, представен от Ройтерс.
От 2003 година до 2013 година банката е направила противозаконни преводи на стойност милиарди долари към обекти и субекти в страни, подложени на ембарго или различен тип наказания от Съединени американски щати, измежду които също Иран, Судан, Куба и Либия.

Глобите са от името на Федералния запас, министерството на правораздаването, службата за надзор на задграничните активи към финансовото министерство, прокуратурата на окръг Ню Йорк и службата за финансови услуги на Ню Йорк.

В изказване от Societe Generale обявиха, че контрактуваната сума напълно се потрива от планувани за задачата средства в доклада на банката и уреждането на дължимото няма да окаже влияние върху резултатите за 2018 г.„ Признаваме и съжаляваме за слабостите, които бяха открити в това решение и съдействахме на американските управляващи, с цел да се решат тези въпроси “, показва Фредерик Одеа, основен изпълнителен шеф на Societe Generale.

Споразумението следва да получи правосъдно утвърждение в Съединени американски щати.
По публикацията работи: Елена Илиева
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР